fbpx

INSCULPT CHAIR

INSCULPT CHAIR

INSCULPT CHAIR är en ny metod för att hjälpa personer med urininkontinens, bäckenbottenproblem efter förlossning och/eller nedsatt intim tillfredsställelse. Vi vet att många lider i det tysta och är väldigt glada över att vi nu får chansen att hjälpa er till att Må Bra och få bättre livskvalitet!

Under en behandling sitter man fullt påklädd i INSCULPT CHAIR-stolen och kan t.ex. läsa en bok eller tidning. På bara 28 min kommer du att göra 12.000 knip!

Vår ”Mirakelstol” stärker bäckenbotten, hjälper mot inkontinens, ökar lusten och förbättrar samlivet och passar både kvinnor och män!

Bäckenbottenmusklerna är det lager av muskler som stöder bäckenorganen och sträcker sig över bäckenbotten. Dessa ser likadana ut på kvinnor som män och kan därför tränas på samma sätt. Starka bäckenbottenmuskler ger kontroll över blåsa, tarm och könsorgan.

Behandlingsområden:

  • Urininkontinens
  • Bäckenbotten problem
  • Nedsatt intim tillfredställelse
INSCULPT CHAIR är en ny metod för att hjälpa dig med urininkontinens
INSCULPT CHAIR är en ny metod för att hjälpa dig med urininkontinens

Teknik

 Det som ger kontraktionerna som bygger upp bäckenbottenmuskulaturen är högintensiva elekromagnetiska pulser. Kontraktionerna går i tre olika cykler. Uppbyggnadsfas, aktiveringsfas och återhämtningsfas. Detta är för att muskeln ska aktiveras maximalt och inte vänja sig vid ett läge. Kontraktionerna är supramaximala vilket innebär att kontraktionerna stimulerar bäckenbottenmuskleran att dra ihop sig kraftigt i flera sekunder. Detta blir en kraftfull behandling som bygger upp styrkan och förbättrar funktionen i bäckenbotten.

Kan man träna bort inkontinens?

Bäckenbottenträning kan hjälpa de som har besvär med ansträngningsinkontinens eller med trängningsinkontinens. Träningen stärker musklerna som finns runt ändtarmen, slidan och urinröret. Det hjälper dig att hålla tätt när du anstränger dig. För att träningen ska få bra effekt är det viktigt att man tränar rätt muskler. Skillnaden är att INSCULPT CHAIR använder elektromagnetisk energi för att leverera tusentals supramaximala sammandragningar i bäckenbottenmusklerna under en enda behandling. Behandlingen är väldigt effektiv och mycket effektivare än knipövningar.

Hur känns en behandling?

Man kan komma att känna en stickande eller pirrande känsla, och kontraktioner av bäckenbottenmusklerna under behandlingen. Behandlingen gör inte ont. Direkt efter behandlingen kan du genomföra dagliga aktiviteter.

Hur snabbt känner man resultat?

Man kan uppleva förbättring redan efter en behandling. Resultatet kommer fortsätta förbättras under de kommande behandlingstillfällena. 80-90 % märker en stor förbättring på sina problem. Men vi som terapeuter kan aldrig lova ett resultat eftersom alla reagerar olika på behandlingen, precis som när vi går till gymmet. Sedan finns det också medicinska problem som bara kan åtgärdas med hjälp av operation. Men många kan bli hjälpta utan kirurgiska ingrepp.

Vem kan behandlas med INSCULPT CHAIR?

Kvinnor och män i alla åldrar kan behandlas med INSCULPT CHAIR. Den gemensamma nämnaren är att man önskar lösning på problem med olika typer av inkontinens, återhämtning efter förlossning eller förbättring av kvaliteten på intimlivet.

Hur lång är behandlingen? Hur många sessioner behövs?

Effektiv behandlingstid är 28 minuter/tillfälle Vi rekommenderar 10 behandlingar utförda två gånger per vecka för att du ska få ett fullgott resultat. Därefter kan man underhålla muskulaturen en gång i månaden om man känner att det behövs annars underhålls resultatet hemma med hjälp av knipövningar eller kulor.

Kan behandlingen påverka de inre organen?

Djupet på de elektromagnetiska fälten är 10 cm, de kommer att stimulera bäckenbottenmusklerna utan att påverka de inre organen. Fokuserad elektromagnetisk stötvågsteknik påverkar bara skelettmuskulaturen. Den påverkar inte släta muskler som inre organ.

Vad är inkontinens?

Det finns flera olika typer av inkontinens – ansträngningsinkontinens, trängningsinkontinens och blandinkontinens.

Ansträngningsinkontinens

Detta är den vanligaste formen av inkontinens. Personer med denna typ av problematik upplever läckage vid ansträngning så som hosta, nysning, skratt, hopp, träning eller andra fysiska aktiviteter. Ansträngningsinkontinensen grundar sig ofta i ålder, graviditet, efter förlossning, östrogenbrist och övervikt men kan även bero på andra faktorer.

Trängningsinkontinens/överaktiv blåsa

Vid trängningsinkontinens drar urinblåsans muskel ihop sig under fyllnadsfasen, trots väldigt liten urinvolym. Det tros bero på en störning i nervsignalen från hjärna och ryggmärg som initierar blåstömning.

Blandinkontinens

Detta är en kombination av de båda olika typerna ovan. Vissa kan uppleva mer av den ena varianten och mindre av den andra.

Hur kan Insculpt Chair hjälpa kvinnor?

Kvinnor som lider av någon typ av inkontinensbesvär har stor nytta av behandlingar med Insculpt Chair. En svag bäckenbottenmuskulatur bidrar till många olika problem, inklusive:

  • Inkontinensproblem: Insculpt Chair stärker bäckenbottenmusklerna effektivt, vilket kan lindra eller eliminera inkontinensbesvär.
  • Nedsatt intim tillfredsställelse: En starkare bäckenbotten förbättrar den sexuella hälsan och ökar den intima tillfredsställelsen. Blodcirkulationen ökar vilket kan bidra både till starkare orgasmer och ökad lust.

Psykiskt välbefinnande: Inkontinens kan påverka självförtroendet och livskvaliteten negativt. Genom att behandla dessa besvär med Insculpt Chair kan kvinnor känna sig

  • tryggare och mer självsäkra. De flesta kvinnor upplever mycket bra resultat med behandlingar med Insculpt Chair.

Hur kan Insculpt Chair hjälpa män?

Insculpt Chair har visat sig markant förbättra livskvaliteten, självförtroendet och den sexuella hälsan hos många män genom att stärka bäckenbottenmuskulaturen.

  • Minskat Urinläckage: Förbättrar kontrollen över urinblåsan, vilket minskar risken för urinläckage.
  • Förbättrad Erektion: Stärker musklerna som stödjer urinblåsan och prostatan, vilket förbättrar blodflödet och förmågan att få och behålla en starkare erektion.
  • Fördröjd Utlösning: Hjälper män att öka tiden innan utlösning genom att ge bättre muskelkontroll.
  • Efter Prostatektomi: Hjälper till att återställa blåsans kontroll efter borttagning av prostata.
  • Dessa förbättringar leder till minskad stress och ångest, vilket i sin tur ökar livskvaliteten och självförtroendet

Kontraindikationer

För din säkerhet, vänligen beakta följande kontraindikationer innan behandling:

  • Nyligen genomförd kirurgi på området
  • Pacemaker
  • Graviditet
  • Cancer
  • Infektion i kroppen
  • Metall- eller elektroniska implantat på behandlingsstället och inom 10 cm från behandlingsområdet
  • Epilepsi
  • Läkemedelspump-implantat
  • Stroke eller hjärtinfarkt de senaste 6 månaderna, eller svagt hjärta
  • Hjärnskador eller hjärnoperationer
  • Defibrillator, neurostimulator eller andra elektroniska implantat
  • Inopererade metaller i bäckenområdet
  • Feber
  • Blödarsjukdomar
  • Svåra hjärt- eller lungsjukdomar
  • Maligna tumörer